a

Hem

Kundcase

Tjänster

b

Blogg

Om oss

v

Kontakta oss

Företagsvideo & rörlig media

av | apr 5, 2022 | Videoproduktion

Videoproduktion och animation.

Picknick Media arbetar med video och främst vår main-man Daniel Melhag. Daniel är verkligen en av de vassare videokreatörerna. Han har ett bra öga, känsla samt tonalitet för vad respektive kund och företag behöver för att nå ut på rätt sätt. Det är en konst, alla kan inte lära sig tonalitet och känsla, skulle säga att till viss del är det medfött.

Vi på Picknick jobbar som sagt över många områden, om man endast på videoproduktion som produkt eller tjänst finns det flera olika delar bara i den produkten. Det finns till exempel animationsvideos, företagspresentation, presentera en tjänst man tillhandahåller, produktfilm, drönarvideo eller varför inte en musikvideo? Listan är i princip oändlig!

Hur jobbar man med video idag? Vissa företag tar sin mobiltelefon och lägger ut Instagram Reels eller TikToks. Andra anlitar fotografer, videoskapare och innehållsproducenter. Det finns ingen ”felaktig” väg utan det viktiga är att sett till ens marknadsföringsbudget göra de bästa valen man kan göra. Folk och organisationer behöver hitta ”sin väg” som passar deras verksamhet. Vissa säger reklamfilm, företagsfilm eller video, det är olika för allihopa.

Vi har belyst detta i tidigare blogginlägg men det är nu, fortfarande och alltid viktigt att ställa sig många besvärliga frågor i början. Varför ska vi göra detta? Hur utvärderar vi våra insatser? Är detta verkligen något för oss och vårt företag? Vad ska det kosta?

På sociala medier och andra digitala plattformar så matas era kunder med säljbudskap och alla försöker nå genom bruset då det finns så mycket innehåll på nätet. Hur gör man för att särskilja sig och sticka ut på ett positivt sätt? Man behöver lägga tid och fundera på hur man presenterar sig och sitt företag på ett kreativt, roligt samt interaktionsvänligt sätt. Skapa förtroende och bli ”likeable” är svårare än vad man tror, ihärdigt skapande av bra innehåll mot rätt personer brukar vara ett bra recept på framgång. 

Varför ska man använda sig av video överhuvudtaget? Tre viktiga anledningar.

♠ Video är ett rörligt media som sista åren utgör en stor del av den digitala marknadsföringsstrategin för kunder, mediebyråer och mediehus. Detta är på grund av att video skapar ett intresse och fångar ögat om man lyckats med sitt filmmaterial.

♠ Hur ska man lyckas fånga målgruppen idag? Film och video är ett bra svar, på detta sättet tappar man inte intresset på samma sätt som med text och möjligheten med storytelling är på en helt annan nivå än med bild och text.

♠ 2022 och framåt kommer det inte bli mindre video och rörlig media. Det är bara att titta på Instagram, Facebook, Youtube och TikTok, då förstår man att det bara är början. Om målgruppen och människorna finns på dessa rörliga medier behöver även företag och annonsörer röra sig på samma plattform. Hur ska man annars nå målgruppen? Det går inte utan gäller hela tiden att anpassa sig och göra kvalitativt innehåll för kvantitativt.

FÖRFATTARE

John Wikstén

John är lite kreativ, lite överallt och studsar omkring, han är dock en hejjare på SEO och får en pytteliten adrenalinkick av att både införskaffa länkar och spela padel.
Maxa din närvaro på sociala medier

Maxa din närvaro på sociala medier

Vill du få ut det bästa möjliga av din marknadsföringsbudget på sociala medier? Då har du hittat rätt! Här kommer några användbara tips för att lyckas på de plattformar som vi alltid har i jackfickan. Bygg ett starkt varumärke Många tror att sociala medier bara...

Lyft din marknadsföring med livesändningar

Lyft din marknadsföring med livesändningar

Några praktiska tips på hur du kan använda vår livestudio för att boosta din marknadsföring. I den digitala världen är det viktigare än någonsin att sticka ut. Livesändningar är ett kraftfullt verktyg för att förbättra kommunikationen både internt och externt. De ger...

Influencer Marketing

Influencer Marketing

Influencer Marketing -Den rätta framgångsformeln i digital marknadsföring?Samarbete mellan matprofilen Nazuk Turdieva och Piteortens Chark med fokus på Pitepalt. Kampanjperiod: December 2023 Plattform: Instagram Content: En reel, ett inlägg + två stories. Vår kund...

Tre smarta AI-verktyg på jobbet

Tre smarta AI-verktyg på jobbet

I en värld där teknik ständigt omformar våra arbetsmetoder, framträder artificiell intelligens (AI) som en banbrytande kraft.Jag spelade nyligen ut TV-spelet Horizon Forbidden West, en uppföljare på Horizon Zero Dawn, som utspelar sig i en postapokalyptisk värld ca...

De 4 bästa sätten att vinna kunder under lågkonjunktur

De 4 bästa sätten att vinna kunder under lågkonjunktur

Utmaningar och möjligheter i ekonomiskt svåra tider Vi befinner oss i en tid då Sverige upplever en avsevärd ökning av företagskonkurser, med nivåer som inte varit aktuella sedan slutet av 90-talet. Denna trend påverkar allt från nystartade företag till specifika...

De 7 vanligaste frågorna inom digital marknadsföring

De 7 vanligaste frågorna inom digital marknadsföring

När vi är ute och håller föreläsningar och workshops om digital marknadsföring stöter vi ofta på samma frågor. Ibland ställs frågorna på olika sätt, men det går ändå att koka ned det till en kärna på ett antal frågor, som vi nu tänkte lyfta och besvara här!...