a

Hem

Kundcase

Tjänster

b

Blogg

Om oss

v

Kontakta oss

Lyft din marknadsföring med livesändningar

av | apr 25, 2024 | Videoproduktion

Några praktiska tips på hur du kan använda vår livestudio för att boosta din marknadsföring.

I den digitala världen är det viktigare än någonsin att sticka ut. Livesändningar är ett kraftfullt verktyg för att förbättra kommunikationen både internt och externt. De ger dig chansen att verkligen engagera och skapa relationer med din publik.

1. Ha en plan
Allt börjar med en bra plan. Bestäm vad du vill uppnå med din livesändning, vem du vill nå och vilka budskap du vill förmedla. En tydlig plan gör det enklare att hålla sig på rätt spår och säkerställa att du når ut till rätt personer.

2. Våga vara kreativ
Med vår livestudio kan du skapa alla möjliga sorters innehåll – från produktdemonstrationer till intervjuer och mycket mer. Var inte rädd för att testa nya saker och mixa olika innehållstyper för att hålla din publik intresserad.

3. Tänk på ditt team
Livesändningar är perfekta för att hålla ditt team uppdaterade och engagerade, speciellt om ni jobbar på olika platser. Använda live-streams för att dela viktig information och bygg en stark företagskultur som får alla att känna sig inkluderade.

4. Skapa interaktion
Använd fördelen av live-formatet genom att låta tittarna ställa frågor och interagera under sändningen. Detta gör inte bara sändningen mer engagerande, utan ger dig också värdefull feedback direkt från din målgrupp.

5. Var dig själv
Äkthet är nyckeln till framgång i livesändningar. Visa upp ditt företags personlighet och var transparent – din publik kommer att uppskatta ärligheten och det bygger förtroende.

6. Använd visuella effekter
Gör dina budskap starkare och mer minnesvärda med hjälp av visuella och interaktiva element. Detta är särskilt bra när du vill förklara något komplicerat eller väcka entusiasm för något nytt.

7. Fokusera på kvalitet
Hög kvalitet är ett måste. Se till att använda bra utrustning så att både ljud och bild är av toppklass. Dina tittare förtjänar en professionell upplevelse. Hos oss får du precis det. Har du inget eget material i åtanke som tex bakgrundsbild hjälper vi gärna till!

8. Marknadsför smart
Börja marknadsföra din livesändning i god tid. Använd alla kanaler du kan – sociala medier, e-post och din webbplats. Påminn din publik strax innan du sänder så att du får så många tittare som möjligt.

9. Återanvänd ditt innehåll
Ta vara på materialet från din sändning. Klipp ut de bästa bitarna och använd i andra sammanhang eller på andra plattformar för att maximera ditt innehåll.

10. Lär och utvecklas
Efter varje sändning, ta dig tid att se över hur det gick. Vilka delar fungerade bäst? Vad kan bli bättre nästa gång? Använd denna information för att ständigt förbättra dina livesändningar.

Så, vill du utforska nya sätt att engagera din publik? Upptäck hur livesändningar kan lyfta din kommunikation internt eller externt.

Kontakta oss för mer information!

FÖRFATTARE

Daniel Melhag

Danne är produktionsansvarig på Picknick och det betyder i korta drag att han har ansvar för allt som vi producerar i video, foto, animering och livesändningar.
Maxa din närvaro på sociala medier

Maxa din närvaro på sociala medier

Vill du få ut det bästa möjliga av din marknadsföringsbudget på sociala medier? Då har du hittat rätt! Här kommer några användbara tips för att lyckas på de plattformar som vi alltid har i jackfickan. Bygg ett starkt varumärke Många tror att sociala medier bara...

Influencer Marketing

Influencer Marketing

Influencer Marketing -Den rätta framgångsformeln i digital marknadsföring?Samarbete mellan matprofilen Nazuk Turdieva och Piteortens Chark med fokus på Pitepalt. Kampanjperiod: December 2023 Plattform: Instagram Content: En reel, ett inlägg + två stories. Vår kund...

Tre smarta AI-verktyg på jobbet

Tre smarta AI-verktyg på jobbet

I en värld där teknik ständigt omformar våra arbetsmetoder, framträder artificiell intelligens (AI) som en banbrytande kraft.Jag spelade nyligen ut TV-spelet Horizon Forbidden West, en uppföljare på Horizon Zero Dawn, som utspelar sig i en postapokalyptisk värld ca...

De 4 bästa sätten att vinna kunder under lågkonjunktur

De 4 bästa sätten att vinna kunder under lågkonjunktur

Utmaningar och möjligheter i ekonomiskt svåra tider Vi befinner oss i en tid då Sverige upplever en avsevärd ökning av företagskonkurser, med nivåer som inte varit aktuella sedan slutet av 90-talet. Denna trend påverkar allt från nystartade företag till specifika...

De 7 vanligaste frågorna inom digital marknadsföring

De 7 vanligaste frågorna inom digital marknadsföring

När vi är ute och håller föreläsningar och workshops om digital marknadsföring stöter vi ofta på samma frågor. Ibland ställs frågorna på olika sätt, men det går ändå att koka ned det till en kärna på ett antal frågor, som vi nu tänkte lyfta och besvara här!...

Effektiva lärdomar från våra workshops om marknadsföring

Effektiva lärdomar från våra workshops om marknadsföring

Peppen är verkligen svårslagen efter den oförglömliga workshopen om digital marknadsföring i pittoreska Arvidsjaur! Det var riktigt trevligt och givande att få tillbringa tid tillsammans med så passionerade hantverkare och företagare från Sámi Duodji...