Reklamfilm & företagspresentation i videoformat

En framgångsrik videoproduktion för ditt företag vet vilken målgrupp den talar till. Du har redan förståelse för din målgrupp och förstår vad de gillar samt hur de tänker.

Om du inte har koll, är det dags att göra hemläxan kring din tilltänkta målgrupp framförallt för video-formatet. Men gå längre än bara ålder, plats och kön. Vad är deras vanligaste frågor, problem och intressen? Vem inspireras de av? Vad går de igång på? Gör intervjuer, be om feedback och undersök vilka personer som gillar ditt varumärke och ställ frågor till dem. Gå den extra milen för att bena ut exakt vem din video skapas för. Om du gör detta kommer du ha en stabil grund att stå på när du tar beslut under hela processen. Vi pratar mer om detta, hur vi arbetar med video och varför man ska använda sig av rörlig bild i vår blogg.

Idag är publiken och målgruppen smartare, kräsnare och mer hungriga efter skräddarsydda videos som svarar på just deras specifika behov. Även som arbetsgivare så har du stor möjlighet att påverka ditt arbetsgivarvarumärke via video-formatet. Vid videoproduktioner är det viktigt att ha en tydlig plan och strategi, många fallerar här. 

Att veta varför du skapar innehåll, vem du skapar det för och vad du vill att det ska uppnå är viktigt. Vi vet att väl genomtänkta kampanjer ger bättre resultat. De mest effektiva videos för företag arbetar vi med stöds av en genomtänkt innehållsstrategi och distributionsplan. Vi kan utforma en kraftfull plan för att nå och inspirera din publik för att ge ditt innehåll den bästa chansen att lyckas. Videoproduktioner som vi jobbar med är ofta mot sociala medier eller på kunders hemsidor. 

Reklamfilm – Videoproduktioner

First Row Shipping

Vi fick en beställning av First Row Shipping att leverera en film där tåget anlände till Haraholmen, Piteå. Videoutrustning vi använde oss var både drönare och Sony A7. På plats tog vi även professionella bilder.

ERA Revisorer

ERA Revisorer firade ett år med sitt nya varumärke och bolag. Vi skapade en video som sammanfattar deras historia. Detta har vi annonserat och marknadsfört på olika sociala medier (LinkedIn, Instagram, Facebook & Youtube).  

ELON LJUD & BIld

Det började med Elon Ljud & Bild Piteå med att vi skapade videos på månadsbasis åt just den butiken. Idag har det växt till sig och vi gör nu videos på sociala medier för hela kedjan och alla butiker. Finns fler reklamfilmer på deras Youtube-kanal.

SM-Veckan

Vi på Picknick Media fick i uppdrag att filma, redigera och klippa ihop SM-veckan 2022 i Piteå. Beställaren var tydlig med att målet var att se vilken folkfest det var och sammanfatta allt det trevliga ett sådan arrangemang för med sig.

Tips inför beställning av din video

Tänk på målgruppen

Starta med en intresse-väckare för att fånga publikens nyfikenhet. Du har säkert en klar bild kring syftet med filmen och du vet säkert redan vad det är för budskap du vill få fram, men ta dig också en extra funderare på målgruppen och försök sätta dig in i tittarens perspektiv. Det sätter ramen för mycket av det övriga arbetet med filmen.

l

Skapa ett manus

En bra film startar med ett bra manus – det skriftliga underlaget som utgör grunden för din företagsfilm eller reklamfilm. Ett genomarbetat manus hjälper dig att förmedla ett tydligt budskap på ett förståeligt vis. För att få till detta behöver manuset oftas tas fram i samarbete med en duktig copywriter med erfarenhet på området.

Glöm inte undertexter

Idag surfar vi mycket på mobila enheter. I offentliga sammanhang likt på en buss eller en spårvagn surfar de flesta med ljudet avstängt – som sig bör. Men just därför kan det vara viktigt att förmedla det talade i filmen även med hjälp av text. Det hjälper även hörselskadade och döva att ta del av viktig information som de annars kanske hade gått miste om.

Kontakta oss

Har du en ide som du vill förverkliga?

Hör av dig eller kom förbi så löser vi resten!

Vi arbetar inom hela spektret av digital marknadsföring. Några av de områden vi arbetar inom är videoproduktion, hemsidor, grafisk formgivning, sociala medier och sökmotoroptimering.

  John Wikstén

  Digital Strateg / Marknadsförare

  070-935 50 59
  [email protected]

  Daniel Melhag

  Niclas Berg

  Marita Rönnlund

  SoMe Ansvarig / Fotograf

  [email protected]