a

Hem

Kundcase

Tjänster

b

Blogg

Om oss

v

Kontakta oss

Digital marknadsföring 2023

Marknadsföring via digitala kanaler.

Om vi tittar bakåt, i nutid och framöver ser vi tydligt i att spåren av pandemin kommer ge utslag på företags synlighet på nätet. Vi har fler yngre människor som befinner sig på Internet och surfar dagligen i flera timmar. Detta kommer i sin tur öka förväntningen på ”vanliga” företag när dessa människor kommer upp i beslutsfattande positioner senare i livet.

Vi jobbar med flera olika områden inom digital marknadsföring, bland annat sociala medier, distribution av annonsmaterial digitalt, hemsidor och synas högt upp på sökmotorn Google.

Picknick Media är en fullservice-byrå kan man säga där vi försöker sätta en strategi med kunden där vi rekommenderar det vi tror ger bäst effekt. Vi värnar om kunden och vi jobbar idag med både mindre och större kunder, vi anpassar oss efter behovet. Geografiskt sätt så är vår marknadsföringsbyrå i Piteå, Norrbotten, dock så har vi hela Sverige som marknad och redan fått in kunder från bland annat Västerås, Lund, Luleå, Kalix och Stockholm.

Inom marknadsföring behöver man hålla koll på sig själv, sina konkurrenter och även omvärlden. Vad gör vi med vår egen marknadsföring? Vad gör våra konkurrenter? Vad sker runt omkring oss som vi kan dra nytta av?

Det har mycket på sistone gått mot att man behöver skapa sitt eget innehåll, folk är intresserad om vem som jobbar på ditt företag, vad gör de på fritiden, behind-the-scenes-material är också uppskattat. Detta är vanligt inom sociala medier att man klarar av att skapa innehållet själv, vissa tar extern konsulthjälp med de flesta gör själv.

I allt detta ska man målgruppsanpassa sitt material, kanalanpassa material och stick ut i bruset. Det är här folk börjar eftersöka hjälp av en mediebyrå, mediepartner eller någon kunnig inom området. Om man är en ensam företagare kan det även vara nyttigt att bara få ett bollplank.

3 stora fördelar med digital marknadsföring 2022 och framåt?

♠ Marknadsföring gör att ni får ut er produkt, tjänster eller ert behov på ett effektivt sätt.

♠ Digitala kanaler är nuet och framtiden, ni behöver synas och höras på platser där era potentiella kunder eller medarbetare finns.

♠ När man väl börjat ta bilder, producera sitt innehåll och dela med sig så brukar saker alltid ta fart (på ett positivt sätt!). Tänk er in i målgruppens situation. Vad skulle de vilja få se mer av eller varför inte fråga dom själv, då får ni garanterat ett bra svar!

 

 

 

FÖRFATTARE

John Wikstén

John är lite kreativ, lite överallt och studsar omkring, han är dock en hejjare på SEO och får en pytteliten adrenalinkick av att både införskaffa länkar och spela padel.
Maxa din närvaro på sociala medier

Maxa din närvaro på sociala medier

Vill du få ut det bästa möjliga av din marknadsföringsbudget på sociala medier? Då har du hittat rätt! Här kommer några användbara tips för att lyckas på de plattformar som vi alltid har i jackfickan. Bygg ett starkt varumärke Många tror att sociala medier bara...

Lyft din marknadsföring med livesändningar

Lyft din marknadsföring med livesändningar

Några praktiska tips på hur du kan använda vår livestudio för att boosta din marknadsföring. I den digitala världen är det viktigare än någonsin att sticka ut. Livesändningar är ett kraftfullt verktyg för att förbättra kommunikationen både internt och externt. De ger...

Influencer Marketing

Influencer Marketing

Influencer Marketing -Den rätta framgångsformeln i digital marknadsföring?Samarbete mellan matprofilen Nazuk Turdieva och Piteortens Chark med fokus på Pitepalt. Kampanjperiod: December 2023 Plattform: Instagram Content: En reel, ett inlägg + två stories. Vår kund...

Tre smarta AI-verktyg på jobbet

Tre smarta AI-verktyg på jobbet

I en värld där teknik ständigt omformar våra arbetsmetoder, framträder artificiell intelligens (AI) som en banbrytande kraft.Jag spelade nyligen ut TV-spelet Horizon Forbidden West, en uppföljare på Horizon Zero Dawn, som utspelar sig i en postapokalyptisk värld ca...

De 4 bästa sätten att vinna kunder under lågkonjunktur

De 4 bästa sätten att vinna kunder under lågkonjunktur

Utmaningar och möjligheter i ekonomiskt svåra tider Vi befinner oss i en tid då Sverige upplever en avsevärd ökning av företagskonkurser, med nivåer som inte varit aktuella sedan slutet av 90-talet. Denna trend påverkar allt från nystartade företag till specifika...

De 7 vanligaste frågorna inom digital marknadsföring

De 7 vanligaste frågorna inom digital marknadsföring

När vi är ute och håller föreläsningar och workshops om digital marknadsföring stöter vi ofta på samma frågor. Ibland ställs frågorna på olika sätt, men det går ändå att koka ned det till en kärna på ett antal frågor, som vi nu tänkte lyfta och besvara här!...