SEO

Sökmotoroptimering ger resultat?

SEO kallas i folkmun för sökmotoroptimering och är ett bra sätt för företag att synas bättre i sökmotorer, tex Google. Alltså, när någon söker på ditt företag eller på tjänster du erbjuder så är det bra att hamna så högt upp som möjligt bland sökresultaten.

Varför satsa på Googles sökresultat 2022?

En av anledningarna varför man ska satsa på sökmotoroptimering i år och i framtiden, är att Google har blivit en sådan extrem viktig del av vår vardag.  Har vi något problem eller inte vet hur vi ska göra googlar vi eller surfar in på Youtube. Behöver vi hitta en hantverkare slår vi in ”rörmokare piteå” på Google.se och ser vilka som rankar högst.

Exempel på bra sökverkyg för att förbättra, förenkla och analysera sitt SEO-arbete är enligt oss: Ahrefs, Wincher, Screaming Frog och Googles egna verktyg Sökordsplaneraren. Ubersuggest är också ett verktyg som kan hjälpa till i arbetet.

 

John pratar generellt om SEO

Hur arbetar Picknick Media med sök?

För oss är det viktigt med ett bra förarbete kring sökmotoroptimering och att ställa många frågor till kund så vi jobbar på rätt sätt från början. Göra en grundlig sökordsanalys, konkurrensanalys samt hela tiden jobba med optimering och förbättringsmöjligheter.

Ett långsiktigt arbete är det viktigaste och vad man ska vara medveten om i början, se det som ett maratonlopp och inte en sprint. Ert företag har väl tänkt existera i flera år till? Välj den rätta strategin och bli belönad istället för bestraffad.

Vilka sökord är viktiga? Varför? Att ställa sig frågan varför är besvärlig men oftast så ger det mer än vad de kostar. 

John googlar om seo

Varför ska vi anlita er?

Vi vill jobba långsiktigt med våra tjänster och våra kunder. En stor anledning är just dedikation och vilja att verkligen hjälpa er att nå igenom samt slå era konkurrenter, detta är en av våra många styrkor. Vi är ett mindre team och kan därmed ge en bättre service än konkurrenterna våra. Ytterligare en anledning om varför man ska överhuvudtaget anlita en konsult är att det inte bara är en tidsbesparning men även att man ska få bättre effekt av insatsen. 

Om ni har några funderingar är det bara att kontakta oss!

sökmotoroptimering graf CTR 2022

”Picknick Media är en digital marknadsföringsbyrå i Piteå, Norrbotten. Vår målsättning är att leverera kvalité och service mot våra kunder för långsiktiga samarbeten.”
– John, Grundare

Tre tips på optimering av SEO!

 • Leta efter synonymer till era sökord som ni finner viktiga, detta kommer kunna ge er stor effekt över tid. Framförallt så har ofta inte konkurrenter gjort detta SEO-arbete som ger er ett försprång.

  Producera innehåll löpande och sätt en strategi för hur ofta ni ska producera bloggposter eller nyheter. Om ni får koll på detta samt gör det frekvent över tid så kommer resultaten visa sig längs vägen. I och med att ni hela tiden producerar nytt innehåll inom relevanta ämnen kommer Google hela tiden ha koll på eran sajt, detta är oftast en stor fördel i Googles ögon.

 • Sökmotoroptimering är ett evighetsarbete (ett roligt sådant!) om man verkligen vill lyckas, våga tro på detta och avsätt resurser samt tid för att utveckla detta. Ni kommer bli belönade och förstå värdet över tid.

 • Hur kan vi mäta våra insatser?

  Rankar vi bättre på sökord över tid eller gör vi något fel? Ställa sig dessa frågor och liknande frågor ger verkligen något och man måste verkligen sätta sig in i frågeställningarna.

  När man har gjort detta så har ni än en gång presterat bättre än era konkurrenter.  Lär er själva om optimering av sökord, göra en sökordsanalys samt försök förstå grundläggande SEO. Detta kommer göra er till bättre beställare och kravställare gentemot den byrå eller frilansare som ni anlitar.

Kontakta oss

Har du en ide som du vill förverkliga?

Hör av dig eller kom förbi så löser vi resten!

Vi arbetar inom hela spektret av digital marknadsföring. Några av de områden vi arbetar inom är videoproduktion, hemsidor, grafisk formgivning, sociala medier och sökmotoroptimering.

  John Wikstén

  DIGITAL MARKNADSFÖRARE

  070-935 50 59
  [email protected]

  Daniel Melhag

  Niclas Berg

  Marita Rönnlund

  CONTENT PRODUCER

  [email protected]